HLR Utbildningar område

Utbilda personalen i hjärt och lungräddning. Vi skapar mental och praktisk förberedelse för det värsta. HLR-utbildningen bygger till stor del på att skapa muskelminne samt handlingskraft. Instruktörer med erfarenhet av HLR i skarpa situationer. Alla deltagare får prova att använda en hjärtstartare. Ta del av våra utbildningar nedan.

En samling av Våra HLR-utbildningar

Vi tillhandahåller utbildningar inom HLR och Första Hjälpen i område.

Vanliga frågor Om våra hlr-utbildningar

Här finns ett axplock av återkommande frågor vi får kring våra HLR-utbildningar i område.

En HLR-utbildning tar i regel 2 timmar. Ifall man lägger till Första hjälpen tar utbildningen 4 timmar.

Ja! Alla deltagare får en egen halvkroppsdocka att öva på under utbildningen. Våra dockor är dessutom uppkopplade så att instruktören kan ge direkt feedback på hur samtliga deltagare presterar. Detta för att skapa bästa möjliga inlärning.

Nej! Vi erbjuder såväl grundkurs som repititionsutbildning beroende på erfarenhet hos deltagarna.

Kostnaden för utbildningen beror på flera faktorer. Några av dessa faktorer är hur många deltagare, egen lokal eller inte, tid på dygnet, vardag eller helg m.m. Kontakta oss för en offert

Vanligast är att vi kommer ut till era lokaler och håller utbildningen. Har ni inte en lämplig lokal kan vi ordna en närliggande lokal.

Vanliga frågor VID våra hlr-utbildningar

Vanliga frågor från deltagare på våra HLR-utbildningar i område.

Börja med att göra en andningskontroll. Om personen har ingen alternativt onormal andning, starta omedelbart HLR! 30 bröstkompressioner mitt på bröstet mellan bröstvårtorna samt två inblåsningar. I utbildningen kommer vi gå igenom steg för steg hur du gör detta.

En person med ett hjärtstopp är kliniskt sett död. Vad vi än gör, är det en förbättring! Släpp rädslan för att göra fel, det viktigaste är att du gör någonting.

Fortsätt med HLR tills att ambulans anländer och tar över.

Enligt HLR-rådet ska HLR repiteras varje halvår, som längst en gång per år.

Utsätt aldrig dig själv för någon fara, rädda om möjligt från land. Vid drunkning ska man börja med 5 inledande inblåsningar följt av 30 kompressioner och 2 inblåsningar. Upprepa 30:2.

Denna sida använder kakor, genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta.