Utbildning

Tillsammans gör vi skillnad!

Brandskyddskontrollant är utbildningen för dig som ska genomföra organisationens brandskyddskontroller. Som brandskyddskontrollant är du ansvarig att kontrollera att ert brandskydd följer de lagar och regler som gäller för er verksamhet. Du genomför era regelbundna egenkontroller och rapporterar fel och brister i brandskyddet. Denna utbildning ger dig verktygen för att kunna identifiera brister och grundläggande kunskaper om regelverken som gäller för just er verksamhet.

Upplägg - Brandskyddskontrollant

Innehåll

Tidsåtgång: 3-4tim

Utbildningen lär dig om:

  • Lagar och bestämmelser
  • Grundläggande byggnadstekniskt brandskydd
  • Kontrollsystemet
  • Drift och kontrollmetoder av olika objekt
  • Riskidentifiering och riskbedömning
  • Dokumentation och uppföljning
Våra instruktörer har lång erfarenhet av brandskydd och har erfarenhet från skarpa situationer i operativ tjänst. Det bästa är om man kan förebygga branden innan den inträffar, släckaren på väggen är sista utvägen om allt annat har misslyckats. Instruktörerna har vana att utföra kontroller och kan ge er de bästa möjliga tipsen för ett kvalitativt brandskydd.

Så här går utbildningen till

Bokad utbildning sker i någon av våra lokaler, om ni är en större grupp så kan ni boka en instruktör som kommer ut till er.

Utbildningen är en halvdag med teori. 

Tillsammans så går vi runt i en verksamhet och lär oss att hitta avvikelser samt motivera varför det är en avvikelse och var vi kan hitta regelverken som styr.

Efter genomförd utbildning får ni ett intyg på utförd utbildning.

canvas

Lars Nylander
Trygghetsrådgivare

010-410 22 01
lars@thinea.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Kontakt ersättare

Denna sida använder kakor, genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta.