Utbildning

Tillsammans gör vi skillnad!

Utrymningsövning är en fysisk övning av utrymning. Har ni satt era rutiner för utrymning och vill provtrycka hur det fungerar? Då är detta övningen för er. För de mer rutinerade organisationerna kan rökmaskin och skademarkörer läggas till. Bara fantasin sätter gränserna i denna utbildning.

Upplägg - Brandskyddskontrollant

Innehåll

Tidsåtgång: 1tim

Utbildningen lär er om:

  • Hur fungerar er utrymning rent praktiskt
Våra instruktörer har lång erfarenhet av brandskydd och har erfarenhet från skarpa situationer i operativ tjänst. Det bästa är om man kan förebygga branden innan den inträffar, släckaren på väggen är sista utvägen om allt annat har misslyckats. Utrymning kan vara komplext och övningen ger möjlighet att hitta brister och finslipa organisationen.

Så här går utbildningen till

Vi bokar ett datum och en tid då det passar er att genomföra övningen. Vi slår igång utrymningslarmet och så har vi 2 eller fler observatörer som antecknar de eventuella brister de finner i organisationen. 

För den lite mer erfarna organisationen kan svårighetsnivån ökas med tex rökmaskin och skademarkörer.

Efter övningen kan personalen återgå till sitt arbete och vi diskuterar vad som kunde gjorts bättre men också vad som gjordes riktigt bra. Efter det samanställer vi ett utförligt protokoll så ni vet vad som kan slipas på till nästa tillfälle.

canvas

Lars Nylander
Trygghetsrådgivare

010-410 22 01
lars@thinea.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Kontakt ersättare

Denna sida använder kakor, genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta.